Algemeen

EHBO Deurne is in 1951 opgericht als R.K. E.H.B.O. Deurne. De vereniging werd opgericht door een aantal inwoners van Deurne die toen bezig waren met de eerste hulp bij de toenmalige B.B. (Bescherming Bevolking) welke werd opgericht na de Tweede Wereldoorlog.

Een van deze oprichters was Jo Rooijakkers. Helaas is hij in 2010 overleden en tot die tijd nog altijd als erevoorzitter verbonden geweest aan de vereniging.

De EHBO vereniging zorgde er in eerste instantie voor dat leden gediplomeerde ehbo’ers werden. In 1952 werden dan ook de eerste ehbo-diploma’s uitgereikt. Deze diploma's waren en zijn officiële diploma's van Het Oranje Kruis uit Den Haag.

Daarna werd het ook een taak om te zorgen dat deze leden hun diploma konden behouden door elk jaar vervolglessen te geven.

Momenteel worden de lessen van EHBO Deurne gegeven in het Supportershome van SV Deurne  Energie straat 7  Deurne.

EHBO Deurne streeft ernaar om elk jaar een opleidingscursus EHBO te organiseren. Daarnaast is er de mogelijkheid om een reanimatie cursus op locatie te organiseren. Neem vooral contact met ons op! 

Verder ziet u in heel Deurne op diverse plekken een "Verbandpost". Hier kunt u altijd terecht voor EHBO verbandmateriaal als u een ongelukje hebt gehad in de buurt van dat adres. Hier woont niet altijd een ehbo'er maar meestal wel. Deze ehbo'er kan u dan ook nog helpen met het verbinden.

Oprichter Jo Rooijackers